Välj en sida

Om längtan

När jag längtar till något känns det mer som en utåtriktad rörelse, som en manifestation. Det saknas mig inget men jag är på väg till något härligt!”

En klok person eller möjligen en bok förklarade för länge sedan skillnaden mellan att sakna någon eller att längta efter densamme. I det fallet handlade om hur man kommunicerade med barn. När jag säger till mina barn att jag saknar dem, då finns det en risk att de tar på sig ansvaret för min känsla. Mitt uttryck av moderskärlek kan resultera i att jag skuldbelägger dem. Det vill jag ju förstås inte. Att säga att jag längtar efter dem ger ett helt annat budskap. Det är mer glädjefyllt och något som vi gemensamt kan mötas i.

Jag har försökt att vara konsekvent i detta men ibland slinter tungan. Ibland uttrycker jag mig bara fel men vid andra tillfällen har jag faktiskt gett uttryck för min egen saknad. För vad är en saknad om inte en tomhet? Jag menar absolut inte att det är något fel i att känna saknad, man känner det man känner. Men jag kan inte kräva att någon annan ska ta ansvar för att fylla den tomheten. Det får jag göra själv.

Hur vi uttrycker oss är viktigt för det påverkar och skapar vår verklighet. Om jag har för vana att ge utryck för det jag saknar istället för det jag har, då är det också vad jag drar till mig. Det är lätt att tro att man är realistisk när man fokuserar på det vi har för lite av i livet. Men det är en stor missuppfattning. Det realistiska är att istället öka medvetandet kring det vi redan har. Tacksamheten gör att det vi har växer, vi lär oss att se överflödet och då är det också det vi attraherar.

Att längta till och att längta efter är också två helt olika förhållningssätt. När jag lägger för mycket fokus på att längta efter något kan jag missa nuet. Det är mer spännande, roligt och fantastiskt det som komma skall. Vilket gör att jag på något plan talar om för mig själv att det jag har nu inte alls är speciellt inspirerande. Det verkar ju dumt, för det blir ju aldrig bättre än just nu.

När jag längtar till något känns det mer som en utåtriktad rörelse, som en manifestation. Det saknas mig inget men jag är på väg till något härligt!

Nu kanske du uppfattar dessa ord annorlunda, det gör inget. Det viktiga är att man definierar för sig själv vad man egentligen säger. Då blir man inte så förvånad över vad livet levererar. ❤️

Krönika från 2015